OBS, var aldrig sjuk längre än en vecka!

Under mars/april råkade jag ut för en dubbel lunginflammation, vilket gjorde att jag var borta från jobbet 5 veckor. Naiv som man är trodde jag att sjuklön och sånt hanterades av arbetsgivaren. Visst, efter 8 dagar fixar man läkarintyg, så betalar jobbet nån vecka till. Många tror att arbetsgivaren betalar ut sjuklönen, men så enkelt är det INTE.

OBS, när det gäller sjukdom är det kalenderdagar som gäller, INTE arbetsdagar! Ett klassiskt misstag.

OBS, efter 14 kalenderdagar får du inte längre någon lön från arbetsgivaren! Många tror att det är arbetsgivaren som betalar ut sjuklönen och i sin tur för bidrag från Försäkrningskassan. Vanlig missuppfattning.

Mina erfarenheter:

Första sjukdagen, sjukanmäl dig till arbetsgivaren. Inte bara till chefen men även till personalavdelningen, dvs de som fixar din lön.

Kommer du vara sjuk längre än en vecka, skaffa läkarintyg och skicka direkt till arbetsgivaren (personalavdelningen). Se även till att läkaren skickar intygen elektroniskt till Försäkringskassan. Läkaren bedömer även hur länge du kan vara borta från jobbet. Detta står på läkarintyget.

Arbetsgivaren ger dig sjuklön 80% av lönen de första 14 dagarna (kalenderdagar!), om du fixat läkarintyg. OBS, när det gäller sjukdom är det kalenderdagar som gäller!

Kommer du vara sjuk längre än 2 veckor, anmäl hos Försäkringskassan. OBS, arbetsgivaren måste också skicka in en sjukanmälan. Se till att det görs direkt. Om sjukanmälan och läkarintyg finns hos Försäkringskassan inom 2 veckor från du blivit sjuk kommer du få sjuklön.

Det kan vara så att ytterligare läkarintyg behövs om du är sjuk längre än det första intyget angivit. Då måste allt rapporteras in igen, med nytt elektroniskt läkarintyg till Försäkringskassan, sjukanmälan från arbetsgivaren och ny ansökan hos Försäkringskassan.

OBS sjuklönen är baserad på en maxlön vilken för närvarande är 332 200 SEK/år, oavsett om du du tjänar mer. Sjuklönen från Försäkringskassan är alltså 80% av maxlönen, vilket blir ca 22.000 SEK/mån brutto. Arbetsgivaren betalar ofta 10% av din lön under den tid Försäkringskassan ger dig sjuklön, om du har det i avtalet. Har du då en normal ingenjörslön på runt 40.000 SEK/mån betyder det att du kommer få ut typ hälften av en normal månadslön, dvs inte så mycket över att leva på. Har du höga omkostnader är du rostat bröd.

Ersättningskollen räknar fram ungefär vad du borde få ut i sjuklön. Ganska bra och enkel sajt. Hoppas bara det stämmer. Jag vet inte än, då jag inte fått lönen som inkluderar mina sjukveckor.

Gå in NU och kolla vilken lön som du en gång i tiden rapporterat till Försäkringskassan, ingen annan gör det åt dig. Ni minns väl den gamla ramsan: ”Anmäl alltid ändrad inkost till Försäkringskassan, för din egen skull”. Jag upptäckte att jag inte uppdaterat sen 1992, då min årslön var 91.000!

Idén med att ha en månadslön sparad i reserv på banken är inte så dum. Men vem har råd att spara undan det? Jag brukar ha ett semesterkonto där jag spar ihop till årets dyksemester. Tyvärr hade jag i år precis tömt den, (där det faktiskt låg nästan en månadslön).

Komihåglista

Dag 1

  • Anmäl alltid sjukdom direkt till personalavdelningen (inte bara till chefen)

Dag 7

  • Fr.o.m dag 8, måste du ha läkarintyg. Skicka till arbetsgivaren. Kolla om läkaren även skickar detta elektroniskt till Försäkringskassan.

Dag 14

  • Anmäl till Försäkringskassan.
  • Se till att arbetsgivaren skickar in en sjukanmälan till Försäkringskassan
  • Fixa eventuellt nytt läkarintyg som ska skickas elektroniskt till Försäkringskassan
  • Läkaren bedömmer när du kan gå tillbaks till jobbet. Förmedla det till arbetsgivaren

Första arbetsdagen

  • Friskanmäl dig hos Försäkringskassan.

Den info finns som på Försäkringskassans hemsida är ganska förvirrande, därför skriver jag ihop detta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *