Grannar utan folkvett

Väckt av grannens stereo på högsta volym, 2 på natten. Fick dem att stänga av stereon, men nu fortsätter de med en lång högljudd diskussion istället. Vissa borde inte få bo i lägenhet!

Gick över och pratade med honom, men han är full och fattar inte. Dessutom med nån tjej (finska tror jag) som INTE är hans flickvän. Ska nog ha ett snack med hans tjej….

Halvtimme senare. Nähepp, nu drog han på stereon igen, ännu högre. Vid återbesök ser jag att han lutat sin subwoofer mot min vägg så att basvibrationerna effektivt får min sovrumsvägg att vibrera. Nu vägrar han dra ner volymen och tycker jag är fånig som inte tål lite musik (3 på natten).
Efter 3:e lönlösa besöket ringer jag störningsjouren som skickar över en väktare. När väktaren väl dyker upp (vid 4) ber han denne dra åt helvete och drar på musiken ännu högre. Nu sitter jag i min fåtölj i mitt kök (andra änden av lägenheten) med öronproppar och försöker sova. Väggarna skakar till ca 5.00, då han verkar tröttna, eller däcka.

När jag talat med de andra grannarna är det inte första gången han gör detta, men ingen har nånsinn anmält honom. Efter att styrelsen kontaktat honom är han nu mycket lugnare med musiken. Problemet är bara att när han kommer hem full en vardagskväll försvinner allt vett. Jag väntar…

3 kommentarer

 • M skriver:

  Intresserad av hur det gick med grannen? Och om du har några tips lr råd? Har nämligen samma problem; datorspelande dygnet runt och en baslåda som smäller och smäller. Blir galen snart.

  • punkis skriver:

   Väktaren som var på besök lämnade sen en rapport till styrelsen i bostadsrättsföreningen, ungefär samtidigt som jag klagat till styrelsen. Styrelsen går då ut med en varning till den störande personen. Kan man inte följa föreningens regler blir man petad ur föreningen och måste sälja/flytta.
   Han höll sig väldigt lugn sen. Senare gick jag även med i styrelsen. Kände att det kunde vara värt besväret om detta skulle hända igen.

 • Ubuntu VPS skriver:

  Ganska sa enkelt om man har fest. Borja i god tid innan tio och se till att volymen pa festen ar acceptabel och blir lagre inte hogre efter tio. Da har grannar med folkvett mojlighet att i god tid saga till att de inte vill bli storda efter en viss tid.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *